Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Existuje svoboda slova v Čechách?"  Že jo, napíšete, že to vláda dělá blbě, o panu prezidentovi nemluvě, a ste za katrem? Nebo ne? Že by to bylo jinak?

1 0
možnosti
Foto

Odporujete si, pane režižére, hned v prvních třech větách. Dokud existují v Čechách hospody, povolené demonstrace a internet, tak tu existuje i svoboda slova! A je dobře, že v televizi to někdo koriguje, jinak by vypadala jako ten nepříčetnej Landův slavičí projev. Alespoň ta televize že nám dopřává iluzi, že těch blbců kolem je míň, než jich ve skutečnosti je.

3 6
možnosti

Zkuste se zeptat třeba pana Stwory nebo slečny Dupové, jaké oni mají zkušenosti se svobodou slova.

0 0
možnosti
Foto

Svoboda slova je štěkání psů provázející karavanu

1 1
možnosti

Je smutné, když tak inteligentní lidé píší o něčem  - tedy o svobodě slova , aniž by věděli, co to skutečně znamená. Tedy že máte možnost říct cokoliv (v rámci zákona), aniž by vás za to stát zavřel či jinak buzeroval.  A to máte. Ale v žádném případě to neznamená, že můžete přijít do nějaké soukromé  firmy (tedy soukromého rozhlasu, televize, novin...) a tam si povídat (psát) co chcete. Každá firma - včetně médií - je tu proto, aby produkovala zisk, a je na jejích vlastnících, jaká si stanoví pravidla - tedy o čem bude třeba pořad v rádiu či článek v časopise.

Jina věc jsou média veřjenoprávní - ale protože tam existují tak šílené podmínky ohledně cenzury, autocenzury a ovlivňování ze strany politiků, že by měla být bez náhrady zrušena. Jenže to opět není o svobodě slova, ale spíš o předposra.nosti jejích zaměstnanců s vedením v čele.

8 5
možnosti

Ústava platí i na půdě soukromé firmy, domácnosti, všude.

6 3
možnosti
Foto

Pane Olmere, nevím jestli chodíte do nějaké "Hospody", ale tam si nemůžete u stolu říkat  co chcete když se většina usnese, tak dostanete po čuni a jste eskortován před občerstvovnu se slovy, aby jste se už nevracel!;-(

3 2
možnosti

Takže se vlastně nic nezměnilo ;-D

2 0
možnosti

P37a81v12e12l 96K15u93l17a

28. 11. 2012 18:28

Tak pište do Haló novin, tam vám takovéto nesmysly s radostí otisknou:-/

5 8
možnosti

Pod jakým pseudonymem tam publikujete?

5 2
možnosti
Foto

Ještě děkuji za nové téma na zítřek..

1 0
možnosti
Foto

No  co se třeba podívat na jen ty základní projevy žurnalistiky. Neplatí to jen v Čechách, ale i v USA. Např. kniha, kterou nyní čtu. Žurnalistka, která pracovala v několika australských novinách. Tedy podle průzkumu svobody internetu, je na tom právě Austrálie podobně s cenzurou jako Rusko (z jiných důvodů). To ovšem nemá zase tak příliš mnoho odlišností pro práci nejen redaktorů např. v USA. Jedna se o Lynette Sheridan Burnsovou. Ovšem pokud by si i student žurnalistiky přečetl základy tohoto oboru pozná, že svoboda slova v tomto oboru neexistuje. Je to vždy svoboda slova, zatrhnutá šéfredaktorem či majitelem novin, televizní stanice, rozhlasu. O veřejnoprávních médiích nemluvě. A co třeba jak dopadl Murdoch? To ale také nebylo Česko, že?

2 2
možnosti

On je ovšem redaktor zodpovědný za ten pořad tak nějak člověkem, který by měl řídit směřování toho pořadu. Pokud z toho nechce dělat politický pořad, pak je to jeho věc. Vy sám byste měl vědět, že pokud někdo chce dělat pořad o sportu nebo o vaření, pak asi není vhodné, aby si to host směřoval, kam ho napadne. To není žádné porušování svobody slova. Kdyby chtěl někdo fundovaný názor na politicku, tak se asi neobrátí na vás.. :-/

4 6
možnosti

Ale ten Werich na tom shromáždění byl a nezvedl se a neodešel, když tam ta Švorcová měla to své expóze. A ani se nepřihlásil o slovo, aby si s ní zapolemizoval. Kdo mlčí, souhlasí.

Je nutné říkat vždy celou pravdu, nikoliv dodatečně vyráběné fabulace, které nikdo není schopen vyvrátit, ani potvrdit.

3 8
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 44,03
  • Průměrná čtenost 3823x
Jsem vyznavačem kréda Miloše Kopeckého, že "Humor je nejdůstojnější projev smutku".

Seznam rubrik