Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Bony a klid? No to je opravdu národní kulturní poklad, to se máte čím pyšnit...Rv

19 2
možnosti
VN

Film "Bony a klid" má u fandů na ČSFD hodnocení 71% , cca stejné procento má u dobových kritik. Film v kinech měl dle Lexikonu českého filmu autora Václava Březiny 13.143 repríz , navštívilo jej 2.659.372 diváků.

Jinými slovy... co by za to jakýkoliv dnešní tým tvůrců dal , kdyby se mu podařilo natočit takový film....

4 1
možnosti
JK

J38i59ř77í 82K30n51é21b66l

30. 12. 2012 20:31

Občas si říkám, zda-li takovéto ředkvičky nejsou ještě horší, než kovaní straníci. Tam aspoň víte na čem ste. Olmer (pan se mi použít nechce) má asi vážně nějákej nevzřešenej mindrák.

24 1
možnosti
TV

T67o75m61á32š 98V68i47l27d

30. 12. 2012 19:13

pan hermanek asi v ksc byl, to nevim, ale na blogu lidovek se leta probira jeho udajne clenstvi, nebo agentstvi v stb, zkuste se ho zeptat na tohle...:-)

1 2
možnosti
VN

Všichni režiséři a významní herci nějakým způsobem spolupracovali. Jinak by je nikdo nenechal točit či hrát. Třeba se také psalo o panu Vorlíčkovi , jako o agentu Stb. Na druhou stranu natočil Vorlíček v současnosti nejhranější český film v zahraničí "Tři oříšky pro popelku". Tento film se v době vánoc hraje v televizích  takřka v celé Evropě.

Jeden můj známý měl v jisté době blízko ke Zdeňkovi Svěrákovi. Také se angažoval a politicky se snažil. A já se ptám...co by bylo pro tento národ lepší.Kdyby s komanči nespolupracoval a skončil u lopaty...anebo spolupracoval a napsal skvosty , díky kterým tato země získala mimo jiné 2 nominace na Oskara a 1 proměnenou nominaci ?

2 3
možnosti
PN

P16a21v66e64l 17N87o15v13á11k

30. 12. 2012 19:07

skoda, ze blogu nelze udelit opak karmy, takto konzistentni nazory jsem snad nikdy pod zadnym textem nevidel, tento by asi obdrzel rekordni minus. skoda, ze pan olmer zastekal a zbabele zalezl, pokus o obhajeni svych nazoru by mu byl ke cti.

15 3
možnosti
Foto

I44v34a70n 19M52a46r43e36k

30. 12. 2012 16:38

No, protože se to tu začíná množit blogy z nadpisem "Držte hubu  . . . . "<jméno si podle potřeby doplňte,bylo by možná lépe kdybyste tu hubu drželi všichni a rozhodnutí nechali na občanech ? ! ? ! R^ [>-]

4 2
možnosti
MF

M65i41l46o37š 69F53i70a22l25a

30. 12. 2012 16:17

Pane Olmere

všichni, co jsme v té době žili jsme stáli před podobnou volbou. Někdo za příslib nějakých lepších možností podlehl a vstoupil, někdo zkrátka odolal. Já sám jsem nevstoupil, protože můj názor byl tehdy i dnes takový, že kdybychom do této zločinecké organizace nevstoupil nikdo, tak by se soudruzi necítili tak pevní v kramflecích pro své vládnutí.

To, že Vy jste podlehl a vstoupil, za příslib nějakých výhod Vás opravdu nectí a to, že považujete za nutné to i dnes obhajovat a dokonce se s tím jakoby chlubit jasně ukazuje, že i Vy jste si vědom, že to nebylo zrovna v pořádku. Žádný Váš film to nemůže omluvit. Ale přesto - Vy nekandidujete ne presidenta. Jako občan té doby vím jasně, že nikdo z těch, kteří ať už z jakéhokoli důvodu byli v KSČ by neměl být ke kandidatuře ani připuštěn.

27 2
možnosti
VN

Já nevidím rozdíl mezi člověkem , který vstoupil do KSČ a člověkem , který si to u soudruhů odpracoval jiným angažovaným způsobem. Ba se dá říci , lepší člen KSČ než bezpartijní práskač.

2 14
možnosti
EH

E25d20a 63H43a26n76s

30. 12. 2012 15:41

Vážený pane Olmere,

děkuji Vám za příspěvek, který určitě přispěje k potřebné diskusi na téma dřívějšího členství v KSČ. Je vidět, že členství v KSČ je pro nás nadále stejné stigma, jako pro američany válka ve Vietnamu nebo pro německé sousedy členství ve fašistických organizacích. Tam si to ale vyříkali i za cenu terorismu v 70.tých letech. Domnívám se, že víc než prohlášení k Tomáši Hanákovi jste potřeboval národu sdělit co trápí Vás. Z mého pohledu není rozdíl, zda byl někdo v KSČ jen "do počtu", aby využíval výhod systému a měl se o něco lépe než sousedi nestraníci a ještě lépe než disidenti, nebo byl rovnou politrukem viz pán na radnici v Karlových Varech. Ten pan politruk je sice tragický, ale lidsky je na tom možná lépe než těch 2 miliony tehdejších držitelů knížek KSČ, kteří mávnutím revoluce zjistili, že byli vlastně vnitřně také disidenty a vždy tak trochu proti. Pan politruk svému přesvědčení nadále věří a lidé ho i s tímto vědomím zvolili. Pokud by nebylo tolik drobných prospěchářů s knížkou, ani politruk by neměl pro svoji existenci oporu, stejně jako to bylo např. v Maďarsku nebo od 80.tých let v Polsku. Za podíl na udržení totality v tehdejší podobě si mohou obě skupiny, ředkvičkáři i skalní komunisté navzájem poděkovat. Změnit myšlení národa je velmi těžké.Sám se angažujete s panem Janečkem v hnutí proti korupci, což je chvályhodné. Proč ale nemáte konkrétní výsledky ? Je složité něčeho dosáhnout, když myšlení lidí je stále stejné. Nadále se dělají kompromisy,ať už v hlavních velkých stranách ČSSD nebo ODS. I zde jsou členové, kteří mlčí nebo jen pasivně přihlížejí podivnému stylu vládnutí, o kterém se můžeme domnívat, že má značně kriminální podtext. Je to take o té malé domů.

11 1
možnosti
EH

E97d71a 71H21a43n25s

30. 12. 2012 15:42

Pokud mám místo jako zastupitel ODS někde na radnici, tuším že se zde děje něco nekalého ale nadále mlčím, tak rovněž přispívám k nedobrému klimatu v této zemi. Řekneme si, že ono převažuje to dobré a něco musí být vždycky špatně, pokud ale zůstaneme u těchto malých sehnutí, tak se ČR nikdy z vlivu kmotrů a podivných skupin nevymaní. Pan Fischer, pokud bude zvolen, rovněž nebude se svojí minulostí zárukou svobodného zdravého vývoje země, nevíme kdy udělá ústupek na příkaz zahraničních investorů, jindy se zas skloní před přáním podivných podnikatelů financujících jeho kampaň, stejně tak jako když si řekl o partajní knížku aby čas od času čerpal z tohoto titulu osobní výhody. Stejně jako nyní, kdy nejsou řádně vyšetřeny kauzy typu Promopro, Opencard a současný president místo alespoň výzvy k zamyšlení nad touto situací, se sklonil /možná až se za 20 let otevřou archivy zjistíme před kým/ a vychválil p. Vondru do nebes. O vyšetřování ale prosakuje, že bylo vice než podivné a nikdo z vyšetřovatelů se raději ani o tehdejší kolegy p. Vondry nezajímal. Dokud nebudou odstraněny pochybnosti u těchto drobností, nad kterými se mávne rukou jako nad nutným zlem, tak se nikdy republika nemůže posunout ke zdravému, demokratickému vývoji. Samozřejmě, bývalé 2 miliony držitelů knížek KSČ jsou stale mezi námi, mohou stejně jako ostatní svobodně volit a jejich názor tak bude plně respektován. Pokud svoji silou zvolí podobného představitele ze svého středu, jakým je např. pan Fischer, pak bude president předobrazem části občanů republiky, ale na ten pravý zdravý vývoj nezatížený minulostí a pokřivenými vztahy bude muset stát ještě několik let počkat.

4 1
možnosti
TK

Rozdíl mezi Hanákem a Fischerem přeci jen trošku bude pane Olmere. Hanák nekandiduje na prezidenta !!!!!

20 1
možnosti
JN

J12a62n 42N76o18v23á91k

30. 12. 2012 13:48

Nevím, o jakém uplatnění nadprůměrných schopností - obzvláště u sebe hovoříte. Samochvála smrdí... 

Absolutorium dvou vysokých škol ještě není zárukou kvalifikace k práci, či záruka inteligence.

Bony a klid, zde klidně dám rovnítko k seriálu major Zeman. Také smrdí propagandou.

17 0
možnosti
VN

No tak...průměrný člověk není asi schopen natočit nějaký film.

Dát rovnítko mezi dva snímky...kde první ukazuje boj komunistické bezpečnosti proti nepřátelům a kde druhý zobrazuje totální rozklad socialistické společnosti pod vedením KSČ nepatří

1 11
možnosti
JB

Neviděl jsem "profesorsky zdvižený prst". Neslyšel jsem žádné peskování. Tomáš Hanák ve vší slušnosti požádal pana Fischera, aby na svoji kandidaturu rezignoval. Nijak mu při tom nespílal, nijak ho neponižoval, ani mu nevyhrožoval.

Vaše podrážděná až hulvátská reakce spíše naznačuje, že Vy sám jste se dosud se svým členstvím v KSČ nevyrovnal, že pořád cítíte potřebu to nějak vysvětlovat. 

Myslím, že závidíte té partě tehdy mladých umělců kolem divadla Sklep, že si dokázala ještě za minulého režimu vybudovat takový prostor, že  - na rozdíl od Vás - Stranu k životu vůbec nepotřebovala.

30 3
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 44,03
  • Průměrná čtenost 3823x
Jsem vyznavačem kréda Miloše Kopeckého, že "Humor je nejdůstojnější projev smutku".

Seznam rubrik