Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Stejně je to zvláštní. Kolik by zde (a v jaké kvalitě) vzniklo za minulého režimu snímků , kdyby žádný z režisérů či tvůrců nějakým způsobem nekolaboroval s režimem.

Je to zvláštní...za minulého režimu vzniklo tolik špičkových apolitických snímků (i přes nesvobodu) a současná generace filmařů , která absolutně nemusí řešit to , co museli řešit filmaři dříve (cenzura atd) nesahá té starší generaci ani po kotníky.

5 9
možnosti
JB

No, pokud zůstaneme u těch filmů, tak za dobu normalizace (s výjimkou posledních dvou tří let) obstojí jakš takš asi tak jeden film ročně. Z nich potom většina prošla tak nějak omylem, proti vůli Strany. Zbytek (nad)produkce byly povětšinou úděsné bláboly, v nichž se v nejlepším případě dobrý úmysl brodil ve vynucených poklonách režimu. V horším případě pak to byly neumětelské exkrementy podřadných konjunkturalistů, kteří zaujali místo tvůrců vyházených po roce 1968. 

Vedle toho také profesionálně slušně odvedená geobelsovská zábavička pro masy, včetně tvorby pro děti (ta většinou za západoněmecké peníze).

9 7
možnosti
DH

pripomina mi to neco jako ja musel vstoupit do SS a musel jsem strilet lidi,jinak bych se nemel dobre a trpel bych,ale nic se nedeje,ted uz je to v poradku a Hitler by se klidne mohl stat prezidentem,ne? Vzdyt taky vlastne za nic nemohl,jen se chtel mit dobre.

20 5
možnosti
VN

Spíše já musel vstoupit do NSDAP. Nicméně filmaři , kteří vstoupili v Německu do NSDAP a po válce se podíleli na obrodě německého filmu jsou dnes v Německu vážení...

3 9
možnosti
KM

Od dob Kristových platí biblické "kdož jsi bez viny, hoď kamenem" a myslím, že v tomto státě, za jeho relativně krátkou historii od vzniku v 1919 by nemělo těch kamenů moc létat.

Je skutečně nepatrné množství těch, kteří svým způsobem na své cestě nešlápli do ho_na. Ale všichni děláme jako by nic - mě se tohle netýká -, a s hrdě vztyčenou hlavou to ho_no roznášíme dál.

Myslím, že pan Hanák nepatří také svými morálními vlastnostmi a svou historií k těm, kdo by měli být oprávněni ten kámen zrovna brát do ruky

6 13
možnosti
VN

Přesně tak. Jeden z mála kvalitních příspěvků. R^

4 13
možnosti
PT

P29e41t27r 75T25ů78m47a

30. 12. 2012 10:15

Pan Olmer to nepochopil.

Pokud si clovek mysli ci je presvedcen o tom, ze strana je spatna a presto do ni dobrovolne vstoupi, pak prakticky zradil svoji cest a sel s tim, kdo je pro nej nejvyhodnejsi a uz vubec nemyslel pri tom na to co strana delala spatneho.

Prezident se nemuze ridit tim, co je pro nej vyhodneho, ale tim, co je vyhodneho pro jeho vlast, kterou ma ridit a obhospodarovat, coz by mela byt pro nej cest i poslani.

A to, ze pan Olmer natocil nejake filmy neni prece vubec dulezite, spis je to jen dukaz toho, ze kvuli svym filmum byl schopen zradit svoji cest.

Pan Olmer muze byt klidne uspesnym podnikatelem, lekarem ci delnikem- to je fuk, ale ja chci za prezidenta nekoho, kdo se neohne a bude rovný.

17 3
možnosti
KM

"...ale ja chci za prezidenta nekoho, kdo se neohne a bude rovný."

-----------------------------------

To by mě zajímalo jestli mezi současnými kandidáty, kteří se na to sami cítí, nějakého takového pana(či pani) čistého najdete?

Hodně zdaru;-D

3 8
možnosti
KS

K96a45r72e70l 90S70a38i56d89l

30. 12. 2012 8:19

Tady se to jen hemží "poválečnýma generálama"!!Kolik z vás hrdinů před tou volbou stálo že si osobujete právo soudit?

7 8
možnosti
VN

Přesně tak. To víte , jsme v Čechách. Za války tento národ obrovsky kolaboroval s Němci a po válce se z národu kolaborantů stal národ profifašistických bojovníků.

Stejné je to s dobou komunismu. Nekolaboroval tak jeden z deseti tisíc , ale dnes se všichni cítí jako protikomunističtí bojovníci.

3 11
možnosti
JK

No, ale za hrdinu se, Olmere, určitě považovat nemůžeš. A o tom to je, byli prostě lepší lidé, takoví kteří nevstoupili, bojovali proti režimu a také si to pěkně vytrpěli. To je jedna věc a ta druhá, že tady se hraje o úřad prezidenta, nikoliv o pouhé povolání herce nebo režiséra a o tom to je. Takže Hanák má pravdu!!

21 5
možnosti
PN

P27a53v11e21l 90N56o70v36á14k

30. 12. 2012 0:23

pane olmere, rozdil mezi temi obycejnymi pesaky jako jste vy a panem fischerem spociva v tom, ze p. fischer kandiduje na prezidenta a tedy ma byt jeho minulost cista jako lilie.

dale fakt, ze s nekym nesouhlasite, vas neopravnuje k jeho umlcovani. ze byste prece jen uvnitr nebyl az tak bily, jak o sobe tvrdite?

20 2
možnosti
JH

J85a31n 57H74e80i13s82i88g

30. 12. 2012 0:04

Víte pane Olmere, mě komunisté věznili pět let otce, jako politického vězně. Svým vstupem do strany jste napomáhal této ideologii přežívat a takto by se na Vás mělo nahlížet. To byste taky mohl bránit fašistické "ředkvičky", že jenom stříleli ale jinak nesouhlasili. Trochu chabé, na Vás..

15 6
možnosti
RG

To je omyl! U nacistů stejně jako u partyzánů NEjsou žádné "ředkvičky"! Tam je přesvědčení prověřováno krví! To jen u tzv. demokratického bahna a zpankhartělkých komunistů (říkám tak těm od Chruščeva, protože do té doby museli aktivně prokazovat každodenní politickou aktivitou revoluční přesvědčení a bdělost) se mohla vyskytnout a stále vyskytuje takováto "kategorie". Ale ti nemusí "střílet", stačí že mlčí ke svinstvu, když kradou a střílejí jiní. Víc se po nich nežádá. Proto prezidentem by měl bejt muž činu, někdo kdo střílel, a´t už na jakýkoliv straně. Tedy Mašín nebo nějakej bejvalej pohraničník a ne nějakej "Žid co uhne" jak říkal Tupohlávek ...Rv

0 0
možnosti
JR

Nevážený soudruhu Víte Olmere,

Xdoufám, že své myšlenky, tvrdící, jak bylo nezbytné vstoupit do KSČ kvůli uplatnění nadprůměrných schopností zopakujete do očí v přímém TV přenosu např. Věře Čáslavské, Martě Kubišové, Vladimíru Mišíkovi, pozůstalým po Pavlu Wonkovi či Janu Palachovi... 

XMožná by stačilo, kdybyste se nezbytnost vstupu do KSČ zkusil vysvětlit potomkům Oto Wichterleho. 

XTřeba by vám tito lidé vysvětlili, co je to charakter a jak se pozná duševní kreatura.

XJsem velice rád, že jste se odkopal, prozradil své lidské kvality a lidem názorně ukázal, jací jsou lidé, kteří podporují prezidentskou kandidaturu soudruha korouhvičky Jana Fischera.

XVšimněte si soudruhu Olmere, že nepoužívám slovník vás komunistů a že jsem nepoužil výraz "Pal vodsud, hajzle.", který všem podobně kvalitním, jako jste vy Olmer a Fischer, věnovala Jasná páka.

37 3
možnosti
VN

Kdyby nikdo z režisérů nějakým způsobem nekolaboroval , kdyby nikdo z herců nějakým způsobem nekolaboroval... nevzniklo by zde po filmařské stránce vůbec nic.Ale vzniklo zde poměrně hodně solidních snímků , které baví diváky i po desítkách let.

6 15
možnosti
VN

A kdo nebyl člen KSČ...byl práskač...kdo nebyl ani člen KSČ ani práskač...byl politicky angažovaný nestraník a čekatel na vstup do KSČ.

Zajímalo by mne třeba , jak musel "zaplatit" takový pan Troška za studium filmařiny ve Francii.

2 14
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 44,03
  • Průměrná čtenost 3823x
Jsem vyznavačem kréda Miloše Kopeckého, že "Humor je nejdůstojnější projev smutku".

Seznam rubrik