Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Ano - umělci byli zpravidla nájemnými nádeníky. Za všech režimů. Výjimky buď byly básníky prokletými, nebo se dokázaly samy uživit (V+W). Pokud chcete od někoho peníze, prodáváte svoji pracovní sílu. Jedno, zda se poskytnutí peněz jmenuje produkce, sponzoring nebo grant. To zatím platilo ve všech společenských řádech a ve všech epochách.

Ano - pokud Vám peníze dává coca-cola, budete tam mít kolču. Jako ji za peníze mají na drezech sportovci a na panelech pořadatelé sportovních akcí, otravují nás s ní v televizi i rozhlase. Ono zadarmo nehrabe nejen kuře. A zadarmo nemůže hrabat ta horní vrstva společnosti - umělci. Ani Vy. Při vší úctě k n ě k t e r ý m Vašim režijním počinům: pokud jste tak "slušný", netočte za takových podmínek a jděte dělat třeba skladníka.

Jen na okraj: jakou musí mít člověk náturu, aby předpokládal, že každý, kdo disponuje penězi je má alespoň z poloviny "černé"???

10 3
možnosti
JT

J97a69n 30T17y44l

24. 1. 2016 19:37

Hele, že Vy jste ten H (hovnivál), o kterým se tam píše?;-D

9 1
možnosti
PL

P28e37t50r 91L20a69n15g28e22r

24. 1. 2016 16:17

No vidíte, nedávno jsem okomentoval při Dědictví 2, že se čeští filmaři s těmi filmy zrovna moc nese*ou a teď, když píšete, že je vám producenty vyčítáno, že se s tím se*ete příliš, tak to začínám chápat.

Jsem rád, že jste to sem napsalR^ Nevěřil jsem, že by všichni umělci kolem filmu ztratili um a šmrnc.

14 0
možnosti
VH

Ne, jen jsou prodejní. Jako už tisíciletí. Nic jiného jim totiž nezbývá.

4 0
možnosti
OP

Je-li dnes producent totéž, co býval za totáče ÚV KSČ, lze se odporoučet. Já vím, pak pan režisér nemá na chleba, ale všechny totality existují proto, že jim někdo slouží

2 0
možnosti
Foto

Fšude je něco, ale u filmu je toho víc.

6 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 44,03
  • Průměrná čtenost 3823x
Jsem vyznavačem kréda Miloše Kopeckého, že "Humor je nejdůstojnější projev smutku".

Seznam rubrik